Radoczański jabłecznik w książce kucharskiej - Aktualności - ZSCKU Radocza

Odkryj swój kierunek!
Przejdź do treści

Radoczański jabłecznik w książce kucharskiej

ZSCKU Radocza
Opublikowany przez w aktualności ·
Radoczański jabłecznik w książce kucharskiej
Już od kilku lat Zespół Szkół w Radoczy współpracuje ze Stowarzyszeniem Dolina Karpia w Zatorze.
We wrześniu Stowarzyszenie zaprosiło szkołę do udziału w projekcie tworzenia książki kucharskiej z przepisami różnych potraw z terenów gmin Doliny Karpia, w której znajdzie się również przepis na radoczański jabłecznik.
Przypominamy, że produkt ten od marca 2016 r. jest wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych, prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.


ul. Dworska 8, 34-100 Radocza
(+48) 338234089
sekretariat@radocza.edu.pl
Wróć do spisu treści