Wielkie Zatorskie Żniwa Karpiowe 2019
Na Łowisku Wędkarskim Podolsze 22 września 2019r. odbyły się Wielkie Zatorskie Żniwa Karpiowe, podczas których uczniowie Zespołu Szkół w Radoczy prezentowali produkt tradycyjny - Radoczański jabłecznik. Serwowały go uczennice z klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych: Oliwia Bojdak i Natalia Brania.
Ponadto podczas tej dużej imprezy odbyły się Mistrzostwa Szkół Gastronomicznych w Grillowaniu Karpia. Do konkursu zakwalifikowano kucharzy z terenu całej Małopolski, a w emocjonujących zmaganiach uczestniczyły dwuosobowe zespoły, oceniane przez Jury techniczne oraz Jury degustacyjne.
Konkursowe zmagania trwały 120 minut, a poziom Mistrzostw był bardzo dobry. Wszyscy uczniowie, niezależnie od zajętego miejsca, wykazali się kunsztem kucharskim i determinacją.
Zespół Szkół CKU w Radoczy reprezentowały uczennice z Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych: Gabriela Kucia z klasy III i Anna Szczerbik z klasy II, które za udział w Mistrzostwach otrzymały pamiątkowe nagrody.
Gratulujemy i dziękujemy wszystkim uczennicom, które godnie reprezentowały Naszą Szkołę w Podolszu.